24 Fitness Online

Tutustu tarkemmin 24 Fitness Online palveluun blogin kautta. Kerromme miten saat eniten irti nettivalmennuksesta ja mitä kaikkea palvelun avulla saa aikaiseksi.  Käsittelemme blogissa myös painonhallintaan ja treeniin liittyviä asioita.

Virtaa ja vastustuskykyä lisäravinteista

Talven pimeydessä ja kylmyydessä energiatasot eivät aina ole parhaimmillaan. Samalla vastustuskyvyn merkitys korostuu flunssa-aaltojen ja kylmien säiden myötä. Energiatasoja ja vastustuskykyä voidaan kuitenkin tehostaa useilla lisäravinteilla

Energiatasoja ja vastustuskykyä lisääviä lisäravinteita:

• Tyrosiini – L-tyrosiini on aminohappo, joka vaikuttaa virkeystasoihin mm. kilpirauhasen toiminnan kautta. Lisäksi se  parantaa  kilpirauhasen säätelemää rasva-aineenvaihduntaa.  

• Viherjauheet – Viherjauheet ovat kasveista ja levistä valmistettuja luonnon Superfoodeja, joilla saat päivään enemmän virtaa, vähennät elimistön happamuutta ja vahvistat vastustuskykyä. Suosittelemme FA:n Green & Juice vihervalmistetta: http://www.trecnutrition.fi/tuote/greens-juice-400g/

• C-vitamiini - C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka edistää kasvua sekä luuston ja hampaiden muodostumista. Se toimii myös antioksidanttina eli suojaa elimistöä haitalliselta hapettumiselta.. C-vitamiinin liian pieni saanti aiheuttaa väsymystä ja infektioherkkyyttä

• B-vitamiinit – B-vitamiinien normaalin saannin varmistamisella pidät energiatasot ylhäällä ja varmistat että elimistö toimii normaalisti. B-vitamiineilla on runsaasti merkittäviä tehtäviä elintoiminnoissa, kuten ihon, hiusten, lihasten ja luuston hyvinvoinnissa. 

• D-vitamiini - edistää immuunipuolustuksen normaalia toimintaa

Ruokavalion merkitys - olet mitä syöt

Lisäravinteet eivät kuitenkaan yksinään pidä energiatasoja ja vastustuskykyä yllä, vaan siihen tarvitaan monipuolinen ja tavoitteiden mukainen ruokavalio. Monipuolinen ruokavalio, josta saa riittävästi proteiinia, hiilihydraattia, hyviä rasvoja, vitamiineja sekä mineraaleja pitää huolta hyvinvoinnistasi. Ruokavalion suhteen tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä, ja niiden kohdalla tulee huomioida erityisesti tavoitteet, terveydelliset seikat että aktiivisuustaso.  Tutustu täysin räätälöityihin ruokavalioihimme: http://www.24fitness-online.fi/product/ruokavalio

 

19.02.2016 12:463 vuotta sitten

Admin Janne

Hyötyliikunta osana painonhallintaa

Kuntosalitreenin, aerobisen ja muiden urheiluharrastusten ohella ovat muutkin aktiviteetit merkittäviä painonhallinnan ja laihdutuksen keinoja. Aktiivisella hyötyliikunnalla vaikutat päivittäiseen energiankulutukseen, parannat peruskuntoasi, parannat sokeriaineenvaihduntaasi sekä veren rasva-arvoja.  

Mitä hyötyliikunta sitten on? Hyötyliikunta sisältää kaikenlaisen päivän aikana tapahtumisen liikkumisen ja liikehdinnän. Se ei siis rajoitu vain kotitöihin ja pihan hoitoon.  Täytyy kuitenkin muistaa, että kunto kohoaa tehokkaammin silloin kun hikoilee ja hengästyy. 

Hyötyliikuntaa tulisi harrastaa lähes päivittäin. Suosituksena on liikkua vähintään puoli tuntia päivässä. Tämä voidaan jakaa tarvittaessa useampiin pätkiin. Tärkeintä on varmistaa vain, että energiaa kuluu ja aineenvaihdunta pysyy toiminnassa. Tästä päästäänkin tyypillisimpään painonhallinan virheeseen eli liialliseen istumiseen. Istuminen tulisikin katkaista vähintään puolin tunnin välein, sillä jo puolen tunnin istuminen vähentää rasvanpolton tehokkuutta. Puolestaan istuminen yhdistettynä liiallisiin kaloreihin kerää nopeasti rasvaa kehoon. Hyötyliikunnan lisäksi tulisi harrastaa kestävyysliikuntaa ja lihaskunnon harjoittamista vähintään 2-3 tuntia viikossa.

Yhdistäessä hyötyliikunnan kuntosaliin, kävely- tai juoksulenkkeihin ja kunnossa olevaan ruokavalioon kehonkoostumus muuttuu vauhdilla. Rasvanpolton aktivoimisessa onkin tärkeätä aineenvaihdunnan tasainen ylläpito monipuolisella liikkumisella ja sen varmistaminen että kuluttaa enemmän kuin syö. 

 

Millä kaikilla tavoilla voi harrastaa hyötyliikuntaa:

 

Kekseliäisyys on ainoa rajoitus hyötyliikunnassa. Hyötyliikuntaa voit harrastaa mm. sienestäessä, poimiessa marjoja, kävellessä tai pyöräillessä töihin tai vaikka kauppaan, siivoamista tai vaikka aktiivista lasten kanssa leikkimistä. 

Hyviä kikkoja:

- Asiakkaalta opittu hyvä kikka on tanssin ja siivoamisen yhdistäminen. Kuulokkeet vaan korville tai musiikki taustalle ja ei muuta         kuin tanssien tiskaamaan tai imuroimaan.  

- Valitse aina portaat hissin sijasta

- Jää bussista yksi tai kaksi pysäkkiä aikaisemmin 

- Lenkitä koiraa pitempiä matkoja ja usein

- Osallistu lasten leikkeihin, esim. hippoihin, juoksukisoihin, hyppelyyn

- Liiku työpäivän aikana aikataulun salliessa

 

- Marko Heikkinen 

05.10.2015 14:233 vuotta sitten

Admin Janne

Miten hyödynnät palvelua tehokkaimmin

Mitä saa aikaan 12 viikon nettivalmennuksella? Erittäin paljon, jos palvelua käyttää aktiivisesti ja monipuolisesti. Treeniohjelma ja liikevideot ovat palvelun keskiö, mutta forumia aktiivisesti käyttämällä ja lukemalla 24 Fitness Onlinen blogikirjoituksia, saat runsasti kehitystä tukevaa tietoa. Tarkoituksenamme on antaa eväitä myös tuleviin treeniin ja mahdollistaa elämäntapamuutoksia. 

Palvelua aktiivisesti käyttämällä kehitys ei lopu 12 viikon kohdalla, vaan uudet tekniikat ja opit vievät kehitystä eteenpäin vielä pitkään. Parhaimmillaan saavutat uudenlaisen ajattelutavan treenaamiseen ja ylipäätänsä elämäntapoihin.

Palvelu on myös suunniteltu toimimaan jatkumona, eli voit siirtyä aina seuraavalle tasolle ja hyödyntää myös täysin räätälöityjä ohjelmia. Täysin räätälöity taso, eli MR-System Personal Coach, sopii niin kehittyneille kuin erityistavoitteita omaaville asiakkaille. Se sisältää täysin tarpeidesi pohjalta räätälöidyn ohjelman lisäksi myös kaikki liikevideot.

Treeniohjelma

Noudata treeniohjelmaa mahdollisimman tarkasti, mutta jos saliltasi esim. puuttuu laite tai tietty liike on sopimaton voit kysyä korvaavaa liikettä forumilla. Autamme parhaimpamme mukaan korvaavan liikkeen löytämisessä.

Olemme jatkaneet nettivalmennuksen kestoa 12 viikkoon, jotta liikevideot, tietopankki ja forum ovat käytettävissä pitempään. Treeniohjelmaa tulisi kuitenkin vaihtaa useammin kuin 12 viikon välein, suosittelemme tekemään muutoksia vähintään 8 viikon välein. Forumilla ja blogikirjoituksissa löytyy tietoa tarpeellisten muutosten tekemisestä. Samalla tietoa etsiessäsi opit soveltamaan ohjelmia tehokkaammin ja pitämään kehitystä yllä.

Videot

Liikevideoiden avulla pystyt hiomaan tekniikat huippuunsa, joten niitä kannattaa käyttää aktiivisesti 12 viikon ajan. Nimittäin usein on helppo palata takaisin vanhoihin tekniikoihin ja virheisiin, joita on pahimmillaan tehty jo kymmenien vuosien ajan.

Tekniikoiden sisäistämiseksi suosittelemme käyttämään palvelua mahdollisimman kattavasti. Tämä korostuu ohjelman alkuvaiheessa. Kännykän tai pädin avulla pystyt helposti katsomaan tekniikkavideoita myös sarjatauoilla ja korjata pienimuotoisemmatkin virheet. Kaiken suurimman hyödyn saa ottamalla itsestään videota treenatessa ja vertaamalla liikevideon suoritustekniikkaan.

Tietopankki

Tietopankkiin tulee kuukausittain runsaasti uutta materiaalia sekä valmentajilta että vierasbloggaajilta. Tietopankissa käsitellään monipuolisesti erilaisia treenaamiseen, kehitykseen ja ruokavalioon liittyviä asioita. Voit poimia artikkeleista paljon hyödyllisiä vinkkejä ja treenitapoja.

Forum

Forumilla voit kysyä mistä tahansa askarruttavasta asiasta, suosittelemme hyödyntämään palvelua mahdollisimman hyvin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa, joten rohkeasti vaan kysymään. On sitten kyse liikkeistä, ohjelmista, ruokavaliosta tai muista treenaamiseen liittyvistä asioista niin me vastaamme. Forumilla vastaamme pääasiassa 24 tunnin sisällä arkisin ja viikonloppuisin 48 tunnin sisällä.

Verkkopalvelun teknisiä aspekteja lukuunottamatta kysymyksiin vastaavat Marjo Krishi ja Marko Heikkinen adminien välityksellä, joten saat varmasti aina asiantuntevat vastaukset. Teknisiin seikkoihin vastaukset tulevat admineilta.

27.03.2015 14:194 vuotta sitten

Admin Janne